La participació en els Punts Violeta habilitats per la Mancomunitat El Xarpolar per aconseguir unes festes més segures i igualitàries durant aquest estiu ha sigut tot un èxit. L’afluència de públic ha marcat aquesta iniciativa, que es posava en marxa per segona vegada en els municipis de la Mancomunitat.

Localitats com ara Beniarrés, Alcosser o Benimarfull han utilitzat aquest servei en les seues festes durant el mes de juliol i d’agost. Ciutadans i ciutadanes de totes les edats s’han apropat per a participar en els Punts Violeta.

Des d’aquests espais es proporciona atenció als usuaris i es fomenta la sensibilització entre la ciutadania per a aconseguir que les festes municipals siguen més igualitàries i no es produïsca cap mena de violència sexista.

La Unitat d’Igualtat de la Mancomunitat El Xarpolar s’ha encarregat de gestionar aquest servei entre els municipis que ho han sol·licitat. En la posada en marxa d’aquests punts violeta col·labora la Mancomunitat El Xarpolar, els municipis participants i el Ministeri d’Igualtat d’Espanya.

Els punts violeta són espais de conscienciació en els quals s’informa i s’atén a qualsevol persona que haja patit alguna actitud o agressió de caràcter sexista. Mitjançant aquesta iniciativa es dona suport enfront de les actituds masclistes i s’afavoreix la lluita contra la violència de gènere oferint informació sobre com es pot actuar davant d’aquests casos.

Translate »

Pin It on Pinterest

Shares