La Mancomunitat El Xarpolar, a través de la Unitat D’Igualtat, va organitzar la II Trobada de la Dona Rural el passat 22 d’octubre a Benasau. Durant l’acte es van desenvolupar distints tallers que van mesclar l’ensenyament de conceptes teòrics i pràctics per a afavorir la participació dels assistents. En concret, es van realitzar tallers amb brots verds, una activitat per a elaborar sal d’herbes, una experiència sensorial i un tast d’infusions.

A més, es va oferir una xarrada relacionada amb les propietats medicinals que posseeixen les plantes autòctones de la zona i es va preparar un taller per a fer tintures i olis. D’altra banda, es va posar en marxa una demostració per a ensenyar com s’elabora el vi. La música i l’espectacle també va estar present en aquesta trobada mitjançant la demostració de danses tradicionals.

La programació d’entreteniment va incloure un esmorzar entre el públic assistent i un recital dirigit en especial a les dones, que va estar protagonitzat i conduït per Maria Aznar. Durant la trobada, es va projectar un vídeo i una exposició de fotografia.

L’organització de la II Trobada de la Dona Rural tenia com a objectiu fer valdre el coneixement i el treball de la dona rural en els municipis de la Mancomunitat El Xarpolar. La posada en marxa d’aquesta iniciativa es va emmarcar en el Dia de la Dona Rural, que se celebra el 15 d’octubre.

En el desenvolupament d’aquest esdeveniment han col·laborat el grup de dones de Benasau i de dones de Benilloba, el grup de ceràmica de Gorga i el grup de dones artistes knitting de Gorga. També han col·laborat el grup Punta i Taló, l’Ajuntament de Benasau, Herbes del Molí, Hura M. Banquera i el grup de dones de Penàguila.

Translate »

Pin It on Pinterest

Shares