Amb l’objectiu de reconéixer el paper que desenvolupen les dones dins del món rural, des de la Unitat d’Igualtat de la Mancomunitat El Xarpolar, es va organitzar el passat dia 15 d’octubre un acte commemoratiu amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Dona Rural. L’acte es va realitzar prop del col·legi Vicente Durbà  de la localitat de Gaianes i va reunir a unes 30 persones de distints municipis.

Durant la trobada es va elaborar un mural teixit per les dones de la Mancomunitat El Xarpolar per a donar visibilitat a la faena que fan les dones dins de l’àmbit rural i posar de manifest la importància d’establir xarxes entre la societat, amb el fi de construir una societat igualitària i respectuosa. A més, es va fer una representació de biodança mitjançant moviments que recreaven els vincles amb mirades i balls.

Els participants van teixir la frase ‘Unides per la terra’ que es va col·locar en la tanca del col·legi de Gaianes. Amb fil negre van fer les lletres negres que es van emplenar amb drapets de distints colors. D’altra banda, les persones majors van cosir teles per fer un patchwork i decorar la part baixa del mur.

Aquestes dones van compartir la seua experiència entre els assistents, contant les seues vivències al llarg de la seua vida. L’acte commemoratiu va concloure amb un berenar que va ser oferit per l’Aljuntament de Gaianes.

Translate »

Pin It on Pinterest

Shares