La Mancomunitat El Xarpolar ha obert el termini  d’inscripció per a cursos formatius, destinats a menors de 30 anys, del projecte ‘Transformant El Xarpolar rural’, gràcies a les ajudes de l’EMP-POEF del Fons Social Europeu. La convocatòria permet optar entre dos cursos, un sobre emprenedoria o de turisme sostenible i protecció mediambiental.

El curs d’emprenedoria té un total de 100 hores lectives, a impartir en un màxim de 24 dies; mentre que el curs de ‘Turisme Sostenible’ són 200 hores de matèria, d’una duració de 48 dies. En cadascun dels cursos oferits hi ha un màxim de 12 places.

L’objectiu és aconseguir afrontar dos reptes del territori, com són el despoblament i l’ocupabilitat en el territori dels col·lectius joves. La motivació del projecte “Transformant El Xarpolar rural” és capacitar als joves de la comarca amb coneixements específics situats dins del turisme sostenible i la protecció mediambiental i empoderar-los i donar-los suport cap a l’emprenedoria de negocis.

Segons s’estableix en les bases, podran ser beneficiaris dels itineraris formatius les persones entre 16 i 30 anys que es troben empadronades en alguns dels municipis que formen part de la Mancomunitat El Xarpolar, sempre que estiguen inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil. A més, els sol·licitants han d’estar en situació de desocupació.

Per a tramitar la sol·licitud s’haurà d’emplenar el formulari corresponent i presentar-lo de manera presencial als ajuntaments d’Alcoleja, L’Alqueria d’Asnar o Planes; o de manera telemàtica, enviant la sol·licitud emplenada a la seu electrònica de la Mancomunitat: https://xarpolar.sedelectronica.es.

Translate »

Pin It on Pinterest

Shares