Cada 8 de març se celebra el Dia de la Dona. Per a commemorar aquesta data tan important i reivindicar la igualtat de gènere en la nostra societat, des de la Mancomunitat El Xarpolar, s’han organitzat diverses iniciatives entre col·lectius de totes les edats, que es desenvoluparan en distints municipis de la Mancomunitat al llarg del mes de març.

La programació d’activitats dissenyada inclou l’elaboració d’un gran mural tèxtil que s’exposarà en la Casa de Cultura de Gorga a partir del 25 de març. Les dones de localitats com a Planes, Benasau, Benilloba, Penàguila, Quatretondeta o Gorga, entre altres municipis, han confeccionat els seus tèxtils que uniran amb la resta de teles preparades per a preparar el gran mural reivindicatiu.

També s’ha dut a terme un taller amb els joves del CEIP Verge dels Dolors de Benilloba, que es va realitzar el dia 2 i 3 de març. Durant les dues jornades es va fer un taller de reescriptura per a detectar l’existència de possibles lletres masclistes en cançons i a més es va organitzar una xarrada en la qual es va analitzar el paper de la dona en la música.

D’altra banda, s’ha programat un concurs de cartells que ha tingut com a temàtica principal la igualtat i lluita contra la violència masclista. El concurs s’ha fet entre l’alumnat del CEIP Verge del Dolors i l’IES Pare Arques de Benilloba. Amb els seus dibuixos es prepararà una mostra que serà exposada en el Jardí de Sants de Penàguila. La inauguració de la mostra es portarà a cap el 17 de març a les 18.00 hores. L’Associació de Dones de Penàguila oferirà un berenar amb xocolata.

Translate »

Pin It on Pinterest

Shares