La Mancomunitat El Xarpolar s’ha sumat al ‘Repte mapamundi’, una iniciativa de sensibilització i conscienciació que està promoguda per Ecovidrio i el Consorci de Residus Terra. L’objectiu d’aquesta campanya és afavorir el reciclatge dels envasos de vidre als municipis que formen part de la Mancomunitat per a aconseguir una gestió dels residus més sostenible i respectuosa mediambientalment.

El ‘Repte mapamundi’ consisteix en un concurs que tracta de mentalitzar i sensibilitzar als ciutadans sobre el reciclatge de vidre amb la finalitat d’incrementar les xifres de reciclatge de vidre respecte als mesos de febrer i març de 2022 de les localitats participants. Aquesta iniciativa romandrà vigent durant l’1 de febrer i el 31 de març de 2023.

S’han establit dues categories diferents perquè participen els municipis. La categoria A correspon als municipis de més de 8.000 habitants i la categoria B està dirigida als municipis de menys de 8.000 habitants. Hi haurà un guanyador per a cada una de les categories. Es valorarà els quils de vidre reciclat que obtinguen els municipis, la difusió del kit gràfic o l’execució d’accions i iniciatives per a divulgar la campanya.

Com a premi es decoraran els contenidors de vidre amb la imatge de campanya adaptant-la a un disseny únic i personalitzat de la localitat guanyadora. De manera paral·lela, es desenvoluparan altres accions en els municipis participants com la ‘Furgo recorre-mundi’, i s’organitzaran visites d’educadors ambientals d’Ecovidrio o s’entregaran bosses reutilitzables als ciutadans i ciutadanes per al reciclatge de vidre.

Els municipis de la Mancomunitat El Xarpolar que estiguen interessats a col·laborar amb aquesta iniciativa mediambiental poden contactar en el telèfon 965 514 201 o en l’email  mancomunitatxarpolar@diputacionalicante.es.

Translate »

Pin It on Pinterest

Shares