La Generalitat Valenciana va aprovar el passat 19 de febrer el Decret 28/2021, que modifica el nom del municipi de Facheca per Fageca, en resposta a la decisió del Ple de l’Ajuntament celebrat el passat 8 d’octubre de 2020 en el qual es va acordar per unanimitat aquest canvi. Una decisió que també va ser recolzada pel Ple de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, celebrada el 8 de gener de 2021, on es va emetre l’acord de considerar que el nom més adequat del topònim és Fageca.

Prèviament, s’havia comprovat que el topònim de Fageca no es repetia en un altre municipi d’Espanya. Així ho va determinar la Direcció General de Règim Jurídic Autonòmic i Local, del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, que va certificar el 14 de desembre de 2020 que la nova denominació proposada pel municipi no coincidia amb la de cap altre municipi inscrit en el Registre d’Entitats Locals.

Amb aquesta decisió es compleix una demanda ciutadana i es regularitza el nom oficial pel nom comunament utilitzat tant en el propi municipi com en la resta de les comarques pròximes.

Translate »

Pin It on Pinterest

Shares