La Mancomunitat El Xarpolar ha posat en marxa una campanya per a acollir als refugiats i refugiades que s’han vist afectats per la guerra produïda entre Rússia i Ucraïna. Des de la Mancomunitat s’han sol·licitat diversos habitatges per a acollir a la gent que fuig del país i a més s’han demanat subministraments essencials per a cobrir les necessitats que puguen tindre durant la seua estança als municipis de la Mancomunitat.

És recomanable canalitzar de manera preferent el procés d’acollida a través de l’àrea de Serveis Socials de la Mancomunitat. Aquesta àrea serà l’encarregada d’organitzar l’oferta i demanda d’habitatge. Quan arriben els refugiats es recomana seguir una sèrie de passos, com són l’empadronament de la persona, que s’ha de fer en l’Ajuntament mitjançant els serveis municipals.

També s’ha de trametre la sol·licitud de protecció internacional, que permet la residència legal combinada i el permís de treball per un any. Per a realitzar aquesta gestió, primerament s’ha de demanar cita prèvia al telèfon 910474444. Des d’aquest telèfon, derivaran a la persona a Alacant.

D’altra banda, els refugiats han de trametre la targeta sanitària en el Centre de Salut de Muro d’Alcoi o en el Centre de Salut de Cocentaina. Per a obtenir la targeta sanitària és necessari presentar prèviament la targeta de protecció internacional, el passaport o el DNI ucraïnés i el certificat d’empadronament.

En cas que els refugiats siguen menors d’edat i es troben en edat d’escolarització, és a dir, tinguen fins a 16 anys, podran acudir al centre educatiu del municipi d’acolliment amb la documentació abans senyalada. Si es té qualsevol dubte, es pot contactar amb els serveis de la Mancomunitat El Xarpolar al telèfon 965514201.

És important que cada municipi de la Mancomunitat informe als Serveis Socials del nombre de persones acollides dins de la localitat, ja que la Diputació d’Alacant ho tindrà en compte per a atorgar possibles subvencions.

Translate »

Pin It on Pinterest

Shares