La Mancomunitat El Xarpolar rebrà diverses subvencions, atorgades per la Diputació d’Alacant i la Generalitat. Les ajudes permetran millorar els serveis que s’ofereixen als ciutadans de les diferents localitats que formen part de la Mancomunitat i a més contribuiran afavorir l’atenció ciutadana i l’ocupació.

En concret, la Diputació d’Alacant ha concedit una ajuda dirigida a pal·liar les conseqüències desencadenades per la COVID-19 per valor de 471.865 euros. Aquesta subvenció permetrà sufragar part de les despeses relatives realitzades des del 9 d’octubre de 2021 fins al 30 de setembre de 2022. Amb aquesta quantia es reforçarà els serveis de proximitat de caràcter domiciliari per a garantir els cuidats, especialment de la gent major o en situació de dependència.

Aquesta inversió servirà a més per a poder traslladar a l’àmbit domiciliari, quan siga necessari, els serveis de rehabilitació i teràpia ocupacional; sufragar les teràpies de recuperació per a persones amb síndrome postcovid; i es recolzarà el personal de Serveis Socials de la Mancomunitat El Xarpolar, a més d’adquirir material de prevenció contra la covid. Així mateix, permetrà ajudar a famílies per a garantir-les els ingressos suficients.

La Diputació d’Alacant igualment ha concedit una altra ajuda destinada a sufragar les despeses de prestacions socials produïdes per les situacions extraordinàries, durant el període del 24 de febrer al 30 de setembre. L’import atorgat és de 330.305 euros i permetrà donar suport a accions d’acollida per a refugiats procedents d’Ucraïna, i combatre la pobresa energètica.

D’altra banda, la institució provincial ha distribuït 2.861,59 euros en ajudes dedicades a programes i activitats per a afavorir la igualtat d’oportunitats i la prevenció de la violència de gènere. Gràcies a aquesta ajuda es desenvoluparà des de la Mancomunitat El Xarpolar un taller anomenat ‘Marxa cap a la nutrició’.

Per part de la Generalitat, s’ha atorgat una altra subvenció.  En aquest cas, Labora ha concedit 20.519,40 euros per a la contractació temporal a jornada completa de persones desocupades menors de 30 anys. Els candidats han d’estar inscrits com a demandants d’ocupació en els Espais Labora de la Generalitat i com a beneficiàries en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil. L’ajuda s’emmarca dins del Programa Operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020 de la Comunitat Valenciana.

Una altra ajuda, concedida per Labora, ha recaigut en la Mancomunitat. Aquesta subvenció ascendeix a 30.702,96 euros i servirà per a la contractació temporal a jornada completa de persones desocupades d’almenys 30 anys, per part d’entitats locals de la Comunitat Valenciana. El programa s’anomena «Avalem experiència plus».

Al costat de totes elles, la Mancomunitat ha rebut 17.420 euros en concepte de despesa corrent de béns i Serveis, concedida per la Direcció General de l’Administració Local, destinada al sosteniment de les mancomunitats de municipis de la Comunitat Valenciana.

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Shares