El característic blanc i rosa de les flors que broten dels ametlers ha començat a cobrir els bancals que es troben als municipis de la Mancomunitat El Xarpolar. La naturalesa ofereix, una vegada més, un espectacle únic que val la pena ser contemplat i gaudit. Els camps de la Mancomunitat es transformen durant aquests dies amb les noves tonalitats dels seus arbres per a mostrar un paisatge rural que embadaleix i atrapa als visitants que s’apropen a observar-lo.

L’època de la floració dels ametlers s’inicia a finals de gener i culmina normalment quan arriba el mes de març, encara que depén de la climatologia que es produïsca durant aquests mesos. Són moltes les rutes que es poden fer per a gaudir del paisatge que conformen els camps d’ametlers totalment florits i aprofitar l’experiència per a conéixer els atractius turístics que amaguen les localitats de la Mancomunitat El Xarpolar.

D’aquestes flors, que ara apunten descarades mostrant la seua bellesa en tota la seua esplendor, eixiran les sucoses ametles, que tan nutritives són i que suposen una pesa clau i essencial per a elaborar postres tan tradicionals i apetitosos com ara el torró o les coques d’ametla, entre altres. Camejar rodejat d’ametlers en flor és una magnífica opció per a endinsar-se en el món rural i gaudir dels encants naturals que amaguen els municipis de la Mancomunitat durant aquesta època de l’any.

Translate »

Pin It on Pinterest

Shares