Des de la Unitat d’Igualtat de la Mancomunitat El Xarpolar es va dissenyar una completa programació d’activitats per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que es celebra cada 25 de novembre. La programació es va iniciar el passat 8 de novembre i va durar fins al 1 de desembre. Emissions de curtmetratges, teatres infantils, lectura de manifestos, conferències i marxes reivindicatives van formar part de la programació.

En concret, la programació va començar amb l’emissió d’un cicle de curtmetratges centrats en la violència de gènere. Aquest cicle va arribar a municipis com ara Penàguila, L’Orxa, Benimarfull, Alcoleja, entre altres, al llarg del mes de novembre.

D’altra banda, es va organitzar una obra teatral dirigida al públic infantil per a inculcar entre la gent més jove valors com la igualtat d’oportunitats i per a treballar conceptes com la prevenció de la violència de gènere. Els teatres es van realitzar els dies 21 i 22 de novembre a Planes, L’Alqueria d’Asnar i Benimarfull.

Així mateix, es va fer una marxa contra la violència de gènere el dia 25 de novembre,  en la qual va participar l’alumnat de l’IES Pare Arques i el CEIP Verge dels Dolors a Benilloba. Durant, la marxa es varen llançar consignes com ara ‘Respecta’m cada dia de la meua vida’, entre altres. La jornada reivindicativa va incloure la realització d’un minut de silenci a la plaça de l’Ajuntament de Benilloba. Allí es varen fer diverses lectures de manifest per part de l’alumnat assistent i d’associacions locals.

Per concloure la programació prevista amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere es va organitzar una activitat interactiva, en la que a més es va oferir una conferència sobre la prevenció de la violència i promoció del bon tracte, que es va anomenar ‘De portes en dins’ a Benilloba.

Translate »

Pin It on Pinterest

Shares